Aplec de Jonqueres

programa-2016

Cartell Aplec 2016

__Bases Ratafia 1 2016

Bases Ratafia 2 2016

____________

L’Aplec de l’ermita de Jonqueres

L’Aplec de Jonqueres va néixer, fa més de 25 anys, amb l’ànim reivindicatiu de recuperar l’edifici i entorn de l’antiga església parroquial de Sant Vicenç de Jonqueres, la qual pertanyia al extint poble de Sant Pere de Terrassa.
Assolida la seva fita i restaurat l’espai, l’aplec es va consolidar amb un ànim més lúdic i festiu, on l’Associació de Veïns de La Creu Alta organitza, cada darrer diumenge de setembre, un seguit d’actes a l’ombra de l’antiga església del barri.

Amb la campanya Salvem Jonqueres de l’any 1979 i la recollida de signatures, s’aconseguí que l’Ajuntament s’impliqués en la reconstrucció, que entre tràmits, excavacions i obra, va durar 2 anys.

En no haver dotat de cap ús a l’edifici, uns anys més tard el recinte tornava a estar en una deplorable situació, motivant novament que el interès dels veïns l’any 1987 pressionés a l’Ajuntament, organitzant un aplec reivindicatiu, el PRIMER APLEC DE L’ERMITA DE SANT VICENÇ DE JONQUERES.

Hi ha editat un quadern, amb les notes de premsa, on es recull tot el procés des de l’any 1979 fins el total restabliment de l’edifici i el seu entorn, l’any 1993.

Tot i així, actualment encara cal tenir-ne cura del recinte perquè no reuneix pas totes les condicions necessàries per a ser un lloc d’esbarjo i d’utilització pública amb tota naturalitat.