Aplec de Jonqueres

VII CONCURS DE RATAFIA

Resultat de la deliberació del jurat:

Primer premi:  Joan Gràcia, de Matadepera

Segon premi:  Juan Alcaraz Morales, de Sabadell

Tercer premi:  David Portabella i Glòria Gonzàlez


L’Associació de Veïns de la Creu Alta us invita a participar en el “Setè Concurs de Ratafia”, dins dels actes del tradicional Aplec de Sant Vicenç de Jonqueres. El concurs consisteix en la presentació i posterior valoració de les ‘ratafies’ que els concursants hagin aportat segons les bases del concurs, per part d’un jurat composat per varis sommeliers acreditats del nostre país. L’esdeveniment el portarem a terme el diumenge dia 24 de setembre, a quarts d’una del migdia, a l’esplanada de la ermita de Sant Vicenç de Jonqueres, en un ambient agradable i de festa inclòs en la resta dels actes del Programa del 30è Aplec de Jonqueres.

Les bases per participar-hi són aquestes:

Aquest any, singularment, al programa d’actes de l’Aplec hi hem afegit els que organitzarem amb motiu de la inauguració del local social del Casal Popular de la Creu Alta ‘El Tallaret’ en el mateix cap de setmana, resultant un programa complet com aquest:

 

 

___________________________________

L’Aplec de l’ermita de Jonqueres

L’Aplec de Jonqueres va néixer, fa més de 30 anys, amb l’ànim reivindicatiu de recuperar l’edifici i entorn de l’antiga església parroquial de Sant Vicenç de Jonqueres, la qual pertanyia al extint poble de Sant Pere de Terrassa.
Assolida la seva fita i restaurat l’espai, l’aplec es va consolidar amb un ànim més lúdic i festiu, on l’Associació de Veïns de la Creu Alta organitza, cada darrer diumenge de setembre, un seguit d’actes a l’ombra de l’antiga església del barri.

Amb la campanya Salvem Jonqueres de l’any 1979 i la recollida de signatures, s’aconseguí que l’Ajuntament s’impliqués en la reconstrucció, que entre tràmits, excavacions i obra, va durar 2 anys.

En no haver dotat de cap ús a l’edifici, uns anys més tard el recinte tornava a estar en una deplorable situació, motivant novament que el interès dels veïns l’any 1987 pressionés a l’Ajuntament, organitzant un aplec reivindicatiu, el PRIMER APLEC DE L’ERMITA DE SANT VICENÇ DE JONQUERES.

Hi ha editat un quadern, amb les notes de premsa, on es recull tot el procés des de l’any 1979 fins el total restabliment de l’edifici i el seu entorn, l’any 1993.

Actualment, l’edifici i el seu entorn s’ha aconseguit preservar-lo del vandalisme i de la degradació d’anys anteriors gràcies a que ha estat designat per a l’ús, com a local social, del Servei General d’Informació de Muntanya, qui poc o molt té cura de mantenir “el bressol de la Creu Alta” amb unes mínimes condicions de gaudi per als qui ens acostem per allà, a cada aplec o en qualsevol bon dia de l’any.