Jonqueres a Barcelona

El proper acte de commemoració dels 250 anys del barri de la Creu Alta es portarà a terme el proper dia 22 de gener i consistirà en una visita matinal als tres emplaçaments pels que ha passat, en la seva història, l’antic Monestir de Jonqueres, bressol de la Creu Alta.

Quan el monestir es va traslladar lluny de la nostra parròquia, va estar primer junt a la Sèquia Condal, on avui hi trobem el barri de El Clot. Després es traslladà més a prop del casc antic de la Ciutat Comtal, on encara hi resta el carrer de Jonqueres, que du aquest nom en el seu record, i darrerament es va tornar a traslladar on avui es troba la Basílica de la Concepció de Barcelona. La visita consistirà en un recorregut, a peu, per aquests tres indrets, recordant en cada un d’ells aquesta part de la història de la Creu Alta.

Per a més informació, consulteu la pàgina d’aquest web dedicada a la commemoració dels 250 anys del barri de la Creu Alta.