VAPOR CUSIDÓ

El futur de l’espai comença a ser present.

Després de mesos donant-li voltes a les demandes veïnals sobre com volem que sigui el futur de l’espai de l’antic ‘Vapor Cusidó’, aquest (el futur) ja comença a ser més ‘present’.

La voluntat veïnal sempre ha estat, si més no des de la creació de la comissió per a aquest afer, la de que la urbanització necessària, i promesa fa ja molts anys, no suposés un gran cost d’execució, ja que tota vegada no seria possible la realització de les obres si aquestes fossin inassolibles, Tenim els pressupostos que tenim.

Ben al contrari, els veïns de l’espai han demanat que s’arregli la pretesa nova plaça amb senzillesa i efectivitat, amb poca obra costosa i un bon arranjament del sòl, que ja és bo que sigui “verd”, però no salvatge com fins ara. El que es demana bàsicament és que s’eliminin les tanques i s’obri l’espai a l’ús públic amb només les mínimes condicions com per no prendre-hi mal.

Gràcies a això, a no demanar “la lluna”, amb la inclusió en dos pressupostos municipals, 2016 i 2017, de l’import més ajustat que ha estat possible, ja tenim l’obra encomanada i el programa d’execució en marxa.

Ara, en els més propers dies, el primer que farem és presentar a tot el veïnat aquest programa d’obres, començant per explicar els detalls del què s’hi farà i, simbòlicament, començarem a tombar l’antiestètica tanca que ningú vol conservar.

Després hi seguirem treballant, perquè els moviments duraran uns quants mesos; ens tocarà continuar el seguiment i vetllar per a què la feina no s’eternitzi tant com el període que ha calgut per decidir què s’hi havia de fer i com . A veure quin dia, de potser l’any que ve, podrem inaugurar ja la “remodelació” d’aquest espai.

11 de març de 2017, a les 12 del migdia

Per començar, aquest dissabte fem una nova crida a tot el veïnat, comissió de seguiment i resta de creualtencs i creualtenques que en tingueu interès. Ens trobarem tots i totes en el mateix espai i allà celebrarem aquest inici de l’etapa final d’aquesta “vella” reivindicació. Serà el primer d’uns quants dies festius que vindran per a l’espai de l’antic ‘Vapor Cusidó’.

NO HI FALTEU!!!