250 anys del barri de la Creu Alta

Documents històrics ens confirmen que, amb data del 2 de febrer de l’any 1772, es van escripturar les que des d’aleshores han estat les primeres cases del que avui és el BARRI DE LA CREU ALTA. Això vol dir doncs que aquest any La Creu Alta celebra el seu 250è aniversari.

Explicació històrica

La nostra intenció al respecte és commemorar-ho tant com sigui possible. Tenim preparats diversos d’actes adients que anem anunciant.

L’aniversari però, és el de tot el barri i, per tant, tot el seu veïnat entenem que també l’ha de celebrar. Considerem l’esdeveniment prou important com per a què hi participi tothom en tot allò que s’organitzi en el marc de les activitats que es portin a terme.

Estem desenvolupant un programa d’actes a partir del novembre de 2020, el qual dura més enllà del 2 de febrer de l’any 2022, dia exacte de l’aniversari. Per tant, el període de commemoració és prou ampli com per a què arribi a tothom tot allò que signifiqui celebrar-ho.

Des de l’AVLCA hi organitzem xerrades i conferències, exposicions i l’edició d’algun llibre sobre el què sabem del tema, actes específics per l’aniversari i actes afegits al que ja es fa habitualment (Festa Major, Carnestoltes, etc.), actes oficials i més coses. Les altres entitats del barri també s’hi afegeixen, amb jornades específiques i amb difusió de la simbologia creada en els seus àmbits. I més coses.

També fem extensiva la celebració a l’Administració local, i a d’altres, involucrant-les en la commemoració, perquè és prou significativa.

Si voleu més informació sobre tots aquests actes, cliqueu aquí.

PROGRAMA D’ACTES:

Proper acte: