Aplec de Sant Vicenç de Jonqueres

35è Aplec de Jonqueres – 2022

Programa 2022                   (Cliqueu aquí)

Bases del concurs de ratafia    (cliqueu aquí)

Full de Jonqueres 2022              (cliqueu aquí)


___________________________________

L’Aplec de l’ermita de Jonqueres

L’Aplec de Jonqueres va néixer, fa més de 30 anys, amb l’ànim reivindicatiu de recuperar l’edifici i entorn de l’antiga església parroquial de Sant Vicenç de Jonqueres, la qual pertanyia al extint poble de Sant Pere de Terrassa.

Amb la campanya Salvem Jonqueres de l’any 1979 i la recollida de signatures, s’aconseguí que l’Ajuntament s’impliqués en la reconstrucció, que, entre tràmits, excavacions i obra, va durar 2 anys.

En no haver dotat de cap ús a l’edifici, uns anys més tard el recinte tornava a estar en una deplorable situació, motivant novament que l’interès dels veïns l’any 1987 pressionés a l’Ajuntament, organitzant un aplec reivindicatiu, el PRIMER APLEC DE L’ERMITA DE SANT VICENÇ DE JONQUERES.

Hi ha editat un quadern, amb les notes de premsa, on es recull tot el procés des de l’any 1979 fins el total restabliment de l’edifici i el seu entorn, l’any 1993.

Assolida la seva fita i restaurat l’espai, l’Aplec es va consolidar amb un ànim més lúdic i festiu, on l’Associació de Veïns de la Creu Alta organitza, cada darrer diumenge de setembre, un seguit d’actes a l’ombra de l’antiga església del barri.

Actualment, l’edifici i el seu entorn s’ha aconseguit preservar-lo del vandalisme i de la degradació d’anys anteriors gràcies a que ha estat designat per a l’ús, com a local social, del Servei General d’Informació de Muntanya, qui poc o molt té cura de mantenir “el bressol de la Creu Alta” amb unes mínimes condicions de gaudi per als qui ens acostem per allà, a cada aplec o en qualsevol bon dia de l’any. Dins dels actes habituals de l’Aplec segurament es podrà fer encara una visita a l’interior de l’antiga ermita, gentilesa precisament del SGIM.