Qui som?

Qui som?

L’Associació de Veïns de la Creu Alta és una agrupació veïnal que té per objectiu promoure la bona convivència i la qualitat de vida al barri de la Creu Alta.

L’Associació (amb sigles: AVLCA) és una entitat social sense ànim de luxe inscrita al Registre Municipal de Sabadell amb el número 227. Els seus Estatuts actuals varen ser actualitzats i reglamentàriament aprovats en data del 25 de febrer de l’any 2010.

Fundada estatutàriement l’any 1976, ha destacat en la realització d’accions, propostes i reivindicacions de caire cívic, social i cultural destinades a la millora dels serveis públics del barri i de la ciutat. També ha estat important el treball de divulgació de la història i el foment de las tradicions catalanes i especialment de les pròpies de la Creu Alta. Des d’aquesta data ha impulsat la creació de la Colla de Diables de la Creu Alta, la Colla de Geganters i Grallers de la Creu Alta, del Drac Baldomero i, actualment, del Casal Popular de la Creu Alta ‘El Tallaret’, entre d’altres, que avui dia compten amb una identitat pròpia i que porten i han portat ben alt el nom del barri arreu on han fet les seves actuacions.

En el camp de la cultura edita periòdicament publicacions culturals com: El Diari de la Creu Alta, El Full de Jonqueres i diversos llibres a través de la Biblioteca d’Estudis Creualtencs.

Els principals propòsits de l’AVLCA són, entre d’altres, el tenir cura de les activitats culturals del barri, de la seva joventut, de les seves reivindicacions, del seu teixit associatiu, de l’assessorament personal del veïnat, de la conservació del patrimoni ‘del barri’ i del foment de l’educació, la informació, la defensa, la representació i la promoció dels drets dels associats i del veïnat en general, com hi consta en els seus Estatuts des de sempre, redactats ja des de la seva constitució i registrats per primera vegada el 17 de juliol de 1977.

El portal web oficial, i únic, és aquest: www.lacreualta.cat.