Notícies de ‘El Tallaret’

Casal Popular de La Creu Alta  ‘EL TALLARET’

El Tallaret: organització i lluita constant

El projecte del Casal significarà la recuperació
d’una part important de la fàbrica Balsach

El Tallaret fa un nou pas endavant. El passat 18 de setembre, el Casal Popular de La Creu Alta va tancar les portes per tornar-les a obrir d’aquí a un any amb un aspecte absolutament renovat.

Finalment, i després de dècades d’abandonament i 8 anys de lluita, comencen les obres de remodelació de la nau nord de Cal Balsach on, en poc més d’un any, hi haurà la renovada seu del Casal Popular de La Creu Alta. Les reformes es duran a terme en dues etapes diferenciades. La primera, la inversió que fa l’Ajuntament per consolidar l’edifici permetent, d’aquesta manera, la cessió de l’espai amb unes condicions mínimes. Un cop tancat aquest període, El Tallaret farà la segona inversió, la que donarà forma i vida al Casal. Si tot va al ritme previst, en un any, l’antiga fàbrica contarà amb diverses sales de reunions, un espai relacional, una sala d’esdeveniments culturals i un magatzem de considerables dimensions.

Els fets constaten que la lluita, l’organització social i la constància són eines imprescindibles de progrés. Arribar a aquest punt ha estat una travessia plena de despropòsits i entrebancs. Però el col·lectiu s’ha mantingut fort, unit i amb unes conviccions ben clares. Ara mateix, les sensacions són agredolces. Per una banda, mirant a curt termini, el Casal i les entitats que hi formen part perden un espai que ja s’havien fet seu, però per l’altre, sabem que cal passar per aquí per poder fer una salt endavant.

Amb aquest pas, s’acaba una etapa de més de 3 anys en la que el projecte ha pogut consolidar-se i fer-se un lloc al barri però en unes condicions precàries i totalment deficitàries. Comença, doncs, un nou procés de creixement imparable d’un projecte que pretén ser un revulsiu per a la vida cultural del barri i la ciutat i pel benestar de diverses entitats i associacions de La Creu Alta. Ara tenim un any determinant. Caldrà saber treballar amb intel·ligència i esforç per assolir reptes tant importants com l’augment de socis i sòcies, la gestió del finançament de les obres i la presència al barri sense un espai de referència. Aquests objectius passen, tant si com no, per a la implicació de l’assemblea i, sobretot, pel compromís i arrelament de les entitats membres.

Setembre 2019